HALL UT LITE TILL

Kara lasare, vi ar nu tillbaka fran semestern men alla bilder togs med Kaisas kamera och darfor vantar jag med inlagget. Det ar ju lite schysstare att lasa om man ocksa har bilder till, speciellt dessa fantastiska bilder.

Sa lange kommer andra bilder for att beskriva livet. Fingrarna ar for trotta idag for att skriva en massa.

BTW, hade ju tsunamivarning har igar men Zipolite klarade sig som tur var fran dess besok. Dagen igar bar dock pa en underlig kansla. Havet var for ovanlighetens skull helt lugnt utan massa vagor och ett par meter hogre upp pa stranden an vanligt, hundarna sag man inte en skymt av men annars marktes inga tecken pa nagot annorlunda beroende pa tsunamivarningen. Sov dock i cuidados i natt for att vara dar ifall tsunamin anda skulle bestamma sig for att skvalpa in har men vi klarade oss som sagt oskadda.



vi stack ivag och red igen





tjuvkik fran semesterveckan i chiapas upplevandes en annan typ av kommunaltrafik







DJUNGELVRAAAAAAAAAAAAL

kara lasare, har kommer en snabb djungelhalsning. Kaisa, Sofia och jag befinner oss i staten Chiapas, tre timmar fran staden Palenque i ett samhalle som kallas - jag kommer inte ihag faktiskt. kollar upp det till sen. Samhallet ligger iaf i djungeln och har ca 300 invanare, pratar spanska men ocksa ett annat sprak och manga springer runt i vita "klanningar". Ungefar som lucianattlinnet. Fint samhalle, fin djungel och fina manniskor.

Kaisa som annu inte riktigt tal det harda livet i mexiko vilade sig idag fran annat an transportaktiviteter for att friskna till medans jag och sofia gick ut pa djungelstrat till ett vattenfall nagra kilometer bort. Riktigt fint vattenfall mitt i djungeln, nastan inga andra manniskor forutom Sofia och jag och djungelmannen som vakade over vattenfallet (eller kanske mer manniskorna dar). Trevlig djungelman - han fick smaka pa underbar svensk marabouchoklad som min fina faster tog med sig. (Tack mamma btw)

Ikvall blir det till att gora typ ingenting och ta det lugnt och skont bland myggen och nagot stickigt i graset som gor forbannat ont och imorn blir det RAFTING!

Nu har jag inte tid att skriva langre, ska springa och hamta Sofia som inte kan slita sig fran lianerna och djungelgeorge och godzilla.

god natt

WEEKEND I OAXACA

Kara lasare, som jag namnde i inlagget innan sa for vi till Oaxaca (staden) (bor i staten, dar staden iof ocksa ligger) med nagra trevliga jankare. Tog ledigt lordagen, stack fredagen efter jobbet och kom tillbaka i lagom tid till jobbet pa mandag morgon.



Denna roliga, harliga, softa, knappa resa gjordes forstas med bil = roadtrip. KUL!
For att komma till Oaxaca (staden) sa kor man upp genom bergen, allt som allt tar resan 6 timmar. 3 timmar till bergen dar hav och APVARMT inte langre existerar utan snarare KYLA. Riktigt fint dock och inget fel pa kylan - se bara pa Sofia



Val framme efter 6 timmars inte alls trakig resa sa tog vi en svang pa stan. En riktigt vacker stad, aven vannerna.



Val i en storstad sa maste man ju shoppa lite, strosa runt lite och sant. Ett maste ar ju att besoka hantverksmarknaderna och kopa fina grejer. Nagot som inte ar ett maste ar att ga till den allmanna marknaden - men vi hamnade dar anda.... bilder far tala for sig sjalv.



Efter timmar av stadsstrosande var vi nojda och glada.



Middag. Kvall (jag diarreandes, sofia och jankarna roandes)

Ny dag.

Pa sondagen spenderade vi ocksa nagra timmar av strosande och dessa himla trevliga jankare gav Sofia och mig varsin present



Vi for ocksa till Monte Alban lamningar av en indianstam. SUPERKOOLT. Hade dock bara 45 min tillgodo sa det dar med lasandet pa skyltarna fick bli en annan gang. Men sa har sag det ut iaf, enjoy!








Efter trippen till Monte Alban var vi tvugna att borja resan tillbaka.... Men grat gjorde vi inte utan att ytterligare massa timmars njutande. Stannade over natten i bergen (se bild overst) i San Jose de Pacifico (med reservation for namnfel) och tajmade lyckat in "bergsbyns" fest/dans. Dar hade vi kul.





SLUT.

En riktigt fin och kulturell stad med massa fina grejer och en lyckad resa.

Hasta luego, bli nu inte ledsna men pa fredag kommer kara faster Kaisa och hon, sofia och jag reser i sju dagar sa det kan handa att det inte blir nagot bloggandes dessa dagar!

P.s. om nagon skickar oss 7500 pesos sa koper vi den har





WE PLAYED POOL WITH THE LOCALS

Kara lasare, ett tag sen vi skrev nu men vi har ju fullt upp att njuta av livet, resa lite, festa lite, jobba lite, playa lite och sant soft. Sen har vi ocksa fullt upp med urinvags,- mag,- och fotinfektioner sa det har blivit lite forsummande av bloggen. men grat inte, strax kommer snart ett till inlagg och sen ocksa ett till ikvall om min dagsplan inte andras av nagon roligare handelse.

ok, here we go,

i torsdags sprang Sofia pa tva snubbar som hon tidigare pratat lite med sa vi bestamde oss for att dra till nat som kanske ar lite av en stammisbar for att spela lite biljard och sant. Spelade fint dar ett tag vid ett bord, sen kom det in typ 6 stora harda mexikanare med solglasogon i morkret sa da bytte vi snabbt och fint bord till ett annat nar det blev ledigt sa att herrarna fick roa sig i fred vid det bordet.

Vid bord nr 2 spelade vi aven ett tag och sen kom det 4 inte lika harda och stora mexikanare och en av dom greppade tag i triangeln man anvander for att placera upp bollarna. Forstod da ingenting men han sa "nu ar det min tur sen" sa det var val bara att acceptera det. Men da larde jag mig nagot nytt, det betydde inte att dom korde bort oss fran bordet for att vi var klantiga nog att inte halla i triangeln utan det betydde att vinnaren skulle mota honom nasta gang osv osv. Da maste ni forsta att dessa dudes ar ju locals sa dom vet ju hur man spelar... Fick lite pa ganksa ska mycket stryk av dom ska jag saga men ju mer mastarn av dom drack och pratade med Sofia desto samre spelade han. Tack Sofia, var bara en boll fran att vinna.

Pa torsdag blir det rematch, dom ar inte sa harda som dom ser ut dom dar lokalinvanarna.

P.s.
Dom dar snubbarna var btw ganska sa roliga sa vi tog semester en dag och stack ivag en helg till Oaxaca (staden) med dem. Bilder och info kommer ikvall (troligtvis)  STAY TUNED!

VI JOBBAR HART

"Faaan Hanna vet du hur manga timmar jag har jobbat idag? Mellan atta och fem!!"
Sagt av Joesfin
Arbetet ar hart pa Piña....


VI PIFFAR TILL I RUMMET



fore



efter

VI SPELADE GOLBOL

Kara lasare, haromdagen blev vi presenterade for en valdigt spannande sport - pa svenska kallar jag den for blindboll. Sa har spelar man: tre spelare i varje lag ska forsoka att gora mal genom att fa bollen forbi de tre andra spelarna i det andra laget och sjalvklart med en del regler. Tricket ar att man som spelar inte ser nagonting och da istallet far lyssna till sig bollens lage. KUL! Detta ovade vi pa i nagra timmar en dag och sen for vi till Candelaria for att visa upp sporten. Aven laget i rullstolsbasket for dit och spelade en uppvisningsmatch.



pa traning



uppvisningsmatchen


Hasta luego, efter typ 2 timmars brak med internet och uppladdning av bilder far det bli allt for idag. Glom inte att kolla inlagget precis under, nytt for idag det ocksa.



VI FOR TILL MORRO

Kara lasare, ibland blir det latt att bloggen forsummas da man ligger dar och njuter i hangmattan eller festar och har sig nagon trevlig kvall. Men jag har inte glomt er, har foljer ett blogginlagg om nar vi for till Morro for lek/terapi med familjer och barn med olika funktionshinder, fysiska och intellektuella.

En av volontarernas uppgift vid resande till byar for lek/terapi ar att leka en lek med allihopa. Vi lekte aven har draken och smurfarna. Riktigt lyckad! Nu blir ni allt sugna va nar den varit riktigt lyckad 2 ganger? Hall i hattarna och titta pa bilderna sa leker vi det nar jag kommer hem.



Efter leken sa jobbade vi med lite olika arbetsuppgifter. Jag holl i askgorandet med hjalpmedel sa som papper, sax och lim.


Det ar riktigt kul och intressant att aka och jobba sa har. Det finns sa manga olika satt att kommunicera med manniskor pa och sa manga olika personligheter att traffa.

RSS 2.0